آموزش تصویری سیم کشی کولر آبی؛ نقشه سیم کشی برق کولر آبی

از پیش شرط های اصلی برای کارکرد کولر آبی، تامین انرژی و نیروی الکتریکی مورد نیاز دستگاه می باشد. عملیاتی شدن این امر در گرو انجام صحیح سیم کشی کولر آبی و توجه به استانداردهای سیم کشی ساختمان است. کولرهای آبی متناسب با نوع و مدل، غالبا از سیم کشی برق مشترکی برخوردار هستند. با این حال، سیم کشی برق الکتروموتور این دستگاه ها بسته به نوع موتور، متفاوت می باشد.

نقشه سیم کشی کولر آبی

نقشه سیم کشی برق کولر آبی، معمولا بر روی موتور یا بدنه دستگاه ترسیم شده است. همچنین، نقشه سیم کشی دستگاه در هنگام بروز مشکلات، به شناسایی و تشخیص ایراد ایجاد شده، کمک شایانی می نماید.

با توجه به نقشه سیم کشی برق کولر آبی، دو عدد لوله برق برای انجام این فرآیند تعبیه و طراحی می شود. یکی از لوله های برق از بخش جعبه تقسیم مربوط به ساختمان به طرف کلید کولر آبی هدایت می شود. لوله برق دیگر از کلید کولر و از مجاورت کانال به طرف محل قرارگیری دستگاه (تراس یا پشت بام) کشیده می شود. اتصال سیم های برق دستگاه با عبور از این لوله ها، به وسیله فیش های مخصوص سیم کشی صورت می گیرد.

غالبا، سیم های برق ارت، نول و فاز به وسیله لوله برق و از بخش جعبه تقسیم ساختمان به سمت کلید کولر کشیده می شوند. سیم فاز به صورت مستقیم و بدون واسطه به کلید کولر متصل شده و سیم نول به طرف پایانه یا ترمینال نول تعبیه شده در جعبه تقسیم دستگاه انتقال پیدا می کند. در ادامه این فرآیند یک انشعاب از قسمت سیم ارت و سیم های مخصوص پمپ، دور کند و دور تند کولر که در قسمت لوله برق دوم قرار گرفته اند، به طرف جعبه تقسیم کولر کشیده می شود.

نقشه سیم کشی برق کولر آبی

آشنایی با مدار سیم کشی برق کولر آبی

مدار سیم کشی برق کولر آبی دارای سه رشته سیم ۲.۵ شامل یک رشته سیم برای نول، یکی برای ارت و یک رشته سیم برای فاز می باشد. این رشته سیم ها در لوله برق طراحی شده بین کلید کولر و جعبه فیوز ساختمان قرار گرفته اند.

در لوله برق کشیده شده از کلید کولر تا جعبه برق دستگاه، ۵ رشته سیم به چشم می خورد. برای انجام سیم کشی برق از کلیدهای کولر تا جعبه تقسیم تعبیه شده در داخل بدنه دستگاه، غالبا از یک کابل برق ۱.۵ در ۵ از جنس مفتولی استفاده می شود. ۵ رشته سیم مربوطه هر کدام برای سیم ارت، اتصال پمپ، دور کند، دور تند و سیم نول دستگاه مورد استفاده قرار می گیرند.

برای انجام سیم کشی کولر آبی، در صورت مجهز نبودن ساختمان به سیم ارت، از دو کابل برق، یکی دارای ۴ رشته سیم و دیگری دو رشته سیم، در کنار ۵ عدد فیش استفاده می شود.

کابل دو سیم برای اتصال بین کلید کولر و جعبه تقسیم و کابل ۴ سیم برای برقراری اتصال میان کلید و کولر، کاربرد دارند. در صورت مجهز بودن ساختمان به سیم ارت، از دو کابل دارای ۵ و ۳ رشته سیم استفاده می گردد. همچنین، اتصال میان کابل ها، از طریق فیش‌های مخصوص صورت می گیرد.

نقشه سیم کشی کولر آبی

کلمات و عبارات درج شده بر روی جعبه تقسیم یا پلاتین موتور کولر، حکایت از محل قرارگیری سیم ها دارند. بر این اساس، علامت HI با سیم مشکی رنگ، دور زیاد، حرف COM با سیم آبی رنگ دور مشترک و علامت LO با سیم به رنگ قهوه ای، دور کم دستگاه را نشان می دهند.

با این تفاسیر سیم های برق ۴ رشته، یک عدد به سیم قهوه ای، یک عدد به سیم آبی و دو عدد به سیم مشکی، اتصال پیدا می کنند. همچنین، کابل های برق ۲ رشته به رنگ مشکی و آبی، رنگ مشکی به سیم فاز و رنگ آبی به سیم نول، اختصاص پیدا می کند.

به منظور اتصال کابل های ۴ رشته ای به جعبه تقسیم تعبیه شده در اتاقک کولر، سیم مشکی به دور زیاد موتور، سیم مشکی دیگر به دور کم و سیم آبی و قهوه ای به ترتیب به ترمینال نول و پمپ آب کولر اتصال پیدا می کنند. در کولرهای دارای کلیدهای از نوع تمام قطب، چهار پل و سه پل می بایست سیم فاز به پایانه شماره ۱، ترمینال شماره ۲ به سیم پمپ، ترمینال شماره ۶ به سیم نول و سیم دور تند به پایانه شماره ۷، متصل می شوند.

سیم کشی کولر آبی

سیم کشی کولر آبی بر اساس رنگ بندی

برای سیم کشی کولر آبی توجه به رنگ بندی سیم ها، در انجام بهینه و مطلوب این فرآیند کمک شایانی می‌نماید. به طور معمول، دو رشته سیم از جعبه فیوز ساختمان با رنگ های آبی و مشکی به سمت جعبه کلید کولر کشیده می شوند. یکی از سیم ها برای فاز و دیگری برای نول اختصاص پیدا می کند.

با استفاده از فازمتر می توان از نول یا فاز بودن سیم، اطمینان حاصل کرد. در صورت روشن شدن فازمتر، سیم مدنظر از نوع فاز می باشد. سیم آبی رنگ داخل جعبه تقسیم کولر آبی مربوط به پمپ دستگاه و سیم قرمز رنگ، مخصوص الکتروموتور است.

سیم های برق به رنگ مشکی و قهوه ای در کولر آبی، برای اتصال دور کند و دور تند دستگاه، مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین، متناسب با همین رنگ بندی، هر کدام از کلیدها به سوکت مختص به خود در جعبه تقسیم متصل می شوند.

برای نصب کلید کولر می توان از علائم درج شده بر روی کلید کمک گرفت. بر این اساس، کلید اول، مربوط به پمپ آب و کلید وسط یا دوم مختص به روشن و خاموش کردن الکتروموتور کولر می‌باشد. این کلیدها غالبا از نوع تک پل هستند. کلید سوم برای تنظیم و کنترل سرعت دور کند و تند موتور دستگاه و از نوع تبدیل می باشد.

در این مطلب به بررسی سیم کشی کولر آبی پرداختیم. در صورتی که قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره برق کشی ساختمانها به دست آورید توصیه می کنیم در دوره آموزشی برق ساختمان آموزشگاه فنون برق ثبت نام کنید. جهت کسب مشاوره رایگان می توانید با شماره ۰۲۱۶۶۵۷۶۴۷۶ تماس حاصل نمایید.

۵ / ۵ ( ۱ امتیاز )

خانه هوشمند

درباره ی kuop26598

مطلب پیشنهادی

چگونه مدرک بین المللی برق ساختمان بگیریم؟

افزایش ساخت و سازها و ساختمان سازی در سال های اخیر شغل برقکار ساختمان را …